Project Description

The idea behind the project was to create living spaces including a large terrace, supporting the various grade levels, while promoting a dynamic movement between areas of the garden activities, including access to the river. Give a contemporary touch to a Victorian residence. The pool, the dominant element in the garden, was aligned with the center of the terrace adjacent to the residence, to create continuity with the River. Its overflow end connects with the later. Symmetry, the lines used in decks, accentuates the effect of length and gives depth to the wide field. Subsequently, these balanced lines combine with other areas and include the kiosk, dining area and stairs heading toward the front or river. The walls and gray concrete stairs create a division with white tiling and define the desired areas.

Location: Saint-Hyacinthe