Project Description

Family fun

Here is a garden that has been designed so that the whole family can benefit from it. With some elements already in place, such as the pool and the children’s playhouse, our mandate for this project was to enhance the full potential of the site and unify the backyard into a lush garden.

Spaces to enjoy sunny days

On this project, the curved shape swimming pool was already established in its magnificent sunny area. We have enhanced the potential of the spaces surrounding this pool by enlarging the paved terrace. A new composite terrace was also added at the end of the pool. This allows the users to place furniture to enjoy the beautiful summer days.

A large terrace, also in composite, has been designed for the dining area and outdoor lounge.

A green carpet under the trees

It is not always easy to have greenery at the base of the trees because of root competition and shade. In this garden, the periwinkle (Vinca minor) makes an exceptional result. Already present at the time of our intervention, we continued this emerald carpet which offers a soothing landscape to contemplate for the occupants.

An intimate garden

In order to reinforce the “cocoon” aspect of the garden, fences were erected on the boundaries of the land. These black dyed cedar fences give the desired privacy while blending into the background of the decor.

Location: St-Bruno-de-Montarville