Project Description

Relaxing nature

When a residence is located in a wooded area, it is essential to focusing to the existing component such as ground levels and existing vegetation during the living spaces organisation.

In order to preservate the natural place character and to limitate any intervention in the wooded area, all the yard structures have been planned by the design team to carefully skirting trees and prioritizing existing land levels. The pool shape and surronding pavement are simple, well organized and fully arranged with the house’s facing materials, for a succesful integration of this structures in its surrounding nature.

A generous and natural free plantation has been added to enhance the existing wooded area, giving a maximum privacy to this family environment. Thus, the occupants can enjoy their yard in privacy and doing multiple activities in a pleasant atmosphere surrounded by nature.

Location: Mont-St-Hilaire