Project Description

Spa at home

The idea behind this project was to provide a layout that gave the impression of being in an urban spa with simple and clean lines while reproducing the interior facilities in the customers’ backyard.

Limited space used to the maximum

Everything is there in this backyard where each space has been studied to place an inground pool, a spa, an outdoor lounge and an outdoor kitchen.

The long steps allow for evenings where guests can sit down to feast and can move easily between the house and the garden.

The terrace and the long steps are made of Ipe, a very durable exotic wood. This deep brown wood essence brings warmth to this modern setting.

Visual clearance

The visual clearance of their garden seen from the inside was a very important point in the design of this project. The use of railings has been kept to a minimum.

Yoga platform

The concrete sidewalk is interrupted by an Ipe platform positioned on the side of the pool. This platform is meant for yoga and meditation sessions.